Создать ответ 
 
Рейтинг темы:
  • Голосов: 0 - Средняя оценка: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boot Windows CE IP.BIN or EXE via console?
Автор Сообщение
b0xybr0wn_0 Не на форуме
Новичок
*

Сообщений: 8
Зарегистрирован: 13.09.2015
Рейтинг: 0
Сказал спасибо: 0
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщ.
Сообщение: #1
Boot Windows CE IP.BIN or EXE via console?
Hi all,

I'm trying to boot half-life via raw files on sd-card. I want to try to boot /sd/hl/ip.bin or /sd/hl/halflife_dc.exe. Is loading a game from raw files possible? I'm aware RC3 cannot boot Windows CE games via ISO. But i'm looking into getting half-life to boot from files rather than an ISO. There's a few functions in the game that try to write to files in the game, but can't on GD/CD

Is there any memory addresses i can boot an exe from? Any alternative way?

Thanks for any help
05.10.2015 05:22
Найти все сообщения Цитировать это сообщение
SWAT Не на форуме
Администратор
*******

Сообщений: 6666
Зарегистрирован: 04.01.2005
Рейтинг: 28
Сказал спасибо: 73
Поблагодарили 629 раз(а) в 461 сообщ.
Сообщение: #2
RE: Boot Windows CE IP.BIN or EXE via console?
RC3 cannot boot WinCE in any case. And ISO Loader cannot boot games from RAW files without CD image.

[Изображение: barbers.png]
05.10.2015 09:37
Вебсайт Найти все сообщения Цитировать это сообщение
b0xybr0wn_0 Не на форуме
Новичок
*

Сообщений: 8
Зарегистрирован: 13.09.2015
Рейтинг: 0
Сказал спасибо: 0
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщ.
Сообщение: #3
RE: Boot Windows CE IP.BIN or EXE via console?
Is there any chance RC4 will be able to run the EXE?
05.10.2015 13:52
Найти все сообщения Цитировать это сообщение
SWAT Не на форуме
Администратор
*******

Сообщений: 6666
Зарегистрирован: 04.01.2005
Рейтинг: 28
Сказал спасибо: 73
Поблагодарили 629 раз(а) в 461 сообщ.
Сообщение: #4
RE: Boot Windows CE IP.BIN or EXE via console?
ISO Loader in RC4 can boot Windows CE ROM Image (0WINCEOS.BIN), which in turn loads and executing EXE. But need make ISO in any case, because ISO Loader works only with CD images.

[Изображение: barbers.png]
(Последний раз сообщение было отредактировано 05.10.2015 в 16:30, отредактировал пользователь SWAT.)
05.10.2015 16:27
Вебсайт Найти все сообщения Цитировать это сообщение
b0xybr0wn_0 Не на форуме
Новичок
*

Сообщений: 8
Зарегистрирован: 13.09.2015
Рейтинг: 0
Сказал спасибо: 0
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщ.
Сообщение: #5
RE: Boot Windows CE IP.BIN or EXE via console?
Now that RC4 / 4.0 is out (which is very nice, good work ) is there a way to run an Windows CE binary from the console?

Or am I able to run 1ST_READ.BIN from the console, which runs the EXE? Half-Life does not have 0WINCEOS.BIN only 1ST_READ.BIN. Half-Life has some functions that write to various files, I would like to see if they work, when running outside of ISO image

Thanks
(Последний раз сообщение было отредактировано 22.02.2016 в 07:10, отредактировал пользователь b0xybr0wn_0.)
22.02.2016 06:54
Найти все сообщения Цитировать это сообщение
SWAT Не на форуме
Администратор
*******

Сообщений: 6666
Зарегистрирован: 04.01.2005
Рейтинг: 28
Сказал спасибо: 73
Поблагодарили 629 раз(а) в 461 сообщ.
Сообщение: #6
RE: Boot Windows CE IP.BIN or EXE via console?
(22.02.2016 06:54)b0xybr0wn_0 писал(а):  Now that RC4 / 4.0 is out (which is very nice, good work ) is there a way to run an Windows CE binary from the console?

Or am I able to run 1ST_READ.BIN from the console, which runs the EXE? Half-Life does not have 0WINCEOS.BIN only 1ST_READ.BIN. Half-Life has some functions that write to various files, I would like to see if they work, when running outside of ISO image

(05.10.2015 16:27)SWAT писал(а):  But need make ISO in any case, because ISO Loader works only with CD images.

Some WinCE games has 1ST_READ.BIN instead of 0WINCEOS.BIN, but in any case this is WinCE ROM, with only one difference, this is additional header in 0WINCEOS.BIN with size 2048 bytes.

Seems you don't understand how it's works. The game doesn't known about additional devices and any "write" functions can't work in any case. Doesn't matter where you launch binary it's will works only with GD drive and it's doesn't have write feature.

Also unfortunately Half Life doesn't boot in RC4 Sad

[Изображение: barbers.png]
22.02.2016 10:07
Вебсайт Найти все сообщения Цитировать это сообщение
Создать ответ 


Похожие темы
Тема: Автор Ответов: Просмотров: Посл. сообщение
  HDD IDE "Checking G1 ATA devices" does not boot DS.Any help ? Ro Magnus Larsson 2 1361 15.09.2020 20:48
Посл. сообщение: Ro Magnus Larsson
  Dreamshell Boot Loader and VMU manager whschimmel 1 2742 20.07.2019 13:02
Посл. сообщение: SWAT
  DreamShell stuck at boot loader screen kitsunee2 3 3705 17.01.2019 21:11
Посл. сообщение: megavolt85
  Edit boot swirl colour Toe-Knee 0 2484 19.05.2018 22:38
Посл. сообщение: Toe-Knee
Грустный Don't boot anymore if you cut the ide cable... dragoncity 15 12808 10.05.2018 19:39
Посл. сообщение: fanhais
  If your console has stopped working, it's time to do maintenance. aldair 2 4639 12.01.2018 14:08
Посл. сообщение: fafadou
  Homebrew Games won't boot after CF card format thedoctor45 6 11059 27.09.2017 18:10
Посл. сообщение: thedoctor45
  Slow boot, constantly checking for disc in drive Russtyb 6 9121 23.03.2017 15:17
Посл. сообщение: Russtyb
  DC with IDE and no GDROM will not boot Some chump 16 27956 01.03.2017 06:20
Посл. сообщение: aldair
  HDD Sata boot problem zal16 7 14189 27.12.2016 23:05
Посл. сообщение: aykiri1

Переход:


Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)